Dieren

Opnieuw kat vermist op Schiphol: kater Lucky neemt de pootjes

In navolging van kater Mars is opnieuw een kat vermist geraakt op Schiphol. Deze keer gaat het om, de weinig toepasselijk genaamde, kater Lucky….

Lees ook: Ontsnapte Schiphol-kat Mars na bijna twee maanden weer terecht

Lucky is de kater van de Portugees Rafael Saraiva, die hem op 26 december mee naar Nederland nam om in Haarlem te gaan wonen. “Hij had een harnasje plus riempje om en was voor onze reis in een roesje gebracht. Rond 18.00 uur kwamen we op Schiphol aan en omdat hij een beetje onrustig was wilde ik hem buiten even uit zijn reismand halen om hem wat te kalmeren, want hij is dol op knuffelen.”

In paniek

Daar ging het dus vreselijk mis, vertelt Rafael aangeslagen. “Toen ik hem weer in zijn reismandje wilde doen raakte hij plots in paniek en kon ik hem niet meer houden. Hij schoot uit zijn harnasje en rende heel hard weg.”

Rafael ging achter hem aan, maar de kater verstopte zich op het naastliggende bouwterrein en was al snel nergens meer te vinden. Omdat Lucky een vrij sociale kater is, hoopt zijn baasje met heel zijn hart dat hij iemand zal benaderen. “Maar omdat het daar zo lawaaierig is ben ik bang dat hij dat niet durft.”

Kattenliefhebbers

Hij roept alle kattenliefhebbers die de komende dagen op Schiphol komen op naar de kater uit te kijken. “Hij is de liefste kat ooit, dol op mensen en gechipt, dus ik hoop ontzettend dat iemand hem kan vangen en hem bij me terugbrengt.”

Begin augustus ontsnapte Lucky’s voorganger Mars uit zijn bench vlak voordat hij het vliegtuig werd ingeladen voor een reis naar Curaçao. Hij werd bijna twee maanden later gespot door een vrouw uit Badhoevedorp. Een medewerker van de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten ving het dier en las zijn chip uit. Hij is inmiddels herenigd met zijn baasje Sandra.