112

Opnieuw autobranden in Utrechtse wijken Overvecht en Kanaleneiland

De autobranden in Utrecht houden maar aan, sinds begin november zijn er al 26 auto’s in vlammen opgegaan in de stad. Alleen in december brandden er al meer dan tien auto’s uit. Ook in de nacht van eerste kerstdag op tweede kerstdag was het opnieuw raak.

In de wijk Overvecht, aan de Zamenhofdreef, brandde er rond 02.00 uur een BMW uit en in de wijk Kanaleneiland brandde een Mercedes uit en raakte een andere auto zwaar beschadigd. In de wijk Kanaleneiland, was een geparkeerde Mercedes AMG het doelwit van de brandstichters. De politie en brandweer hebben hun handen vol aan de autobranden in deze wijken.

Omwonenden van de Pearsonlaan in Kanaleneiland-Noord werden rond 02.30 uur opgeschrikt door harde knallen en felle vlammen en schakelde de brandweer in. Toen deze met spoed ter plaatse kwam stond de Mercedes al volledig in lichterlaaie. Ook waren de vlammen al overgeslagen naar een ernaast geparkeerde Peugeot 106. De brandweer had de vlammen snel onder controle en de brand geblust. Zij konden niet meer voorkomen dat de Mercedes volledig uitbrandde. Ook de Peugeot raakte zwaar beschadigd door de brand en ook deze zal waarschijnlijk, net als de Mercedes, total los gaan.

Net als de brand in Overvecht wordt ook hier sterk rekening gehouden met brandstichting en de politie heeft de zaak in onderzoek. Net als voorgaande jaren neemt het aantal autobranden rond de jaarwisseling erg toe in Utrecht. Vooral in de wijken Overvecht en Kanaleneiland is het aantal hoog.

Beeld: Michiel van Beers