Politiek

Ophef op Hengelose basisschool na schrappen homo’s uit eindmusical

Op de Anninksschool in Hengelo is ophef ontstaan nadat de rol van een homostel uit de eindmusical is gehaald. Volgens de directeur is dat om dat een Jehova’s Getuige dan mee mag doen aan de voorstelling. Ouders reageren boos op de beslissing.

Sommige kinderen uit de cast zijn niet blij met het besluit en ouders reageren boos. “Zoonlief vertelt net dat hij in de eindmusical van zijn openbare basisschool geen homo meer mag spelen, omdat (de ouders van) een leerling, op basis van geloof, daar moeite mee (hebben) heeft. Daar heb ik dan weer moeite mee,” twittert een van de ouders.

Een vader vraagt zich af of de school dit signaal wel moet afgeven: “Stel nou dat er in die klas iemand zit met ontluikende homoseksuele gevoelens, wat moet die hiermee? Die krijgt toch het signaal dat homo-zijn blijkbaar gevolgen heeft. En dat zou niet moeten.”

Kans zeer groot

Directeur Ben de Vlugt vertelt bij Tubantia dat hij vindt dat alle kinderen bij het afscheid moeten zijn. “Ik achtte dus de kans zeer groot dat het bewuste meisje niet meer mee zou mogen doen met de musical, als we dit er in zouden laten.”

Hij verving het homostel voor een heteroseksueel koppel. “Ik weet hoe mensen van dit geloof hierover denken. Je mag wel homo zijn, maar je mag het niet praktiseren.”

Geen contact

Volgens de krant heeft De Vlugt geen contact opgenomen met de ouders van het meisje voordat hij zijn besluit nam. “Ik weet hoe zij er over denken en ik denk niet dat het geholpen zou hebben.”

Beeld: Pixabay