112

Ooggetuige vertelt over bloedige aanval van agressieve hond Kerkrade

Bij een bloedige aanval van een agressieve hond zijn woensdagavond meerdere mensen gewond geraakt. Een ooggetuige stond er met haar neus op en zag het allemaal gebeuren.

”Ik stond hier woensdagavond op straat te praten met de buren toen de overbuurman aan kwam rijden met zijn vriendin en hun hond” Aldus de ooggetuige. Zodra de hond uit de auto kwam ging het vrij snel daarna mis. De hond, een Stafford geloof ik, werd in een keer agressief. De overbuurman probeerde zijn hond nog onder controle te houden maar dat lukte de man niet. ”De hond greep zijn baasje nadat hij de hond had geschopt en had geslagen, het baasje moest op het dak van zijn wagen klimmen om aan de hond te ontsnappen.”

Lees ook: Twee vrouwen tot bloedens toe gebeten door agressieve Stafford

Een buurvrouw, die het allemaal zag gebeuren, wou tussen man en dier komen, maar ook dat ging mis. ”De buurvrouw kreeg de volle laag van de hond, ze wou het sussen maar die hond hing binnen enkele momenten aan haar.” Vertelt de omstander.

Toen de man van de ooggetuige de hond in een houtgreep weet te houden, zag de gewonde buurvrouw een kans om te vluchten. ”Na de aanval werd de hond uit het niets ook weer rustig en begon het uit te rusten op een parkeerplaats. Tot de politie kwam, toen begon het dier zicht weer agressief te gedragen.”. Een hondengeleider van de politie slaagde er uiteindelijk in om de hond met een vangstok te strikken.

De gewonde personen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, het is onbekend over hoe het nu met ze gaat.

Beeld: Track ’88