112

Oma van Sharleyne is overtuigd van onschuld moeder Hélène

De oma van Sharleyne is ervan overtuigd dat haar dochter nooit in staat zou kunnen zijn om haar eigen dochtertje om het leven te brengen. Oma Jos zat vrijdag in de rechtszaal toen de vader van het omgekomen meisje gebruik maakte van zijn spreekrecht.

Vader Victor Remouchamps begon geëmotioneerd aan zijn betoog. ”Lieve Sharleyne, “Ik wil vol trots laten zien wie je bent maar dat kan ik niet meer. Ik ben een trotse vader die nooit meer papa genoemd zal worden.” De verdachte in de zaak, en de moeder van Sharleyne kijkt de Victor de gehele tijd niet aan. ”Mijn leven is kapot. Mijn dochter leeft niet meer. Ik heb haar nooit laten vallen en nooit alleen gelaten.” Gaat vader Victor verder.

Lees ook: Terugblik: is de moeder van Sharleyne (8) verantwoordelijk voor haar dood?

Als tijdens zijn spreekrecht Victor het over de moeder, Hélène J. heeft. Wordt oma Jos woest. ”Ik vond het echt wal-ge-lijk om aan te moeten horen, hij was echt aan het modder gooien”, zegt Jos tegen Hart van Nederland-verslaggever Anne Kruijsen. Toen vader Victor zich richtte tegen moeder Hélène en haar een ”monster van ongekende proportie” noemde greep de rechter in bij het aangrijpende verhaal van Victor.

Lees ook: Vader Sharleyne eist ton smartengeld, moeder geëmotioneerd rechtszaal uit

”Ik werd daar even helemaal niet goed, ik was blij dat er toen even werd gezegd van dat hij moest minderen met van verwijten aan het adres van mijn dochter.” Vertelt Oma Jos verder. Uiteindelijk liepen de emoties te hoog op bij de moeder, die tijdelijk de zaal heeft moeten verlaten.

Tegenwerken

Victor Remouchamps zegt ook dat moeder Hélène en haar familie altijd hebben tegengewerkt om Sharlayne weg te houden bij hem. ”Dat is gewoonweg niet waar, wij hebben altijd gezegd dat hij Sharlayne kan en mag zien in de weekeindes en de vakantie maar dat kwam hij al niet na.”