OM valt bedrijven en woning van Stint-eigenaar binnen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een reeks invallen gedaan bij meerdere bedrijfslocaties van de Stint en een woning van Stinteigenaar Edwin Renzen.

Hij meldt tegenover RTV Utrecht dat er ”zeker tien man” onaangekondigd zijn woning in Huis ter Heide binnenvielen en ”administratie meenamen”. Ook zouden er bij partners van het bedrijf invallen zijn gedaan, waaronder in Putten en het hoofdkantoor in Bilthoven.

In de straat waar de woning van Renzen zich bevindt, valt op dit moment niks meer te zien. Het OM wil niet bevestigen dat de invallen bij de eigenaren van de Stint zijn gedaan. Wel valt er in een persbericht te lezen dat het onder meer bij ”een bedrijfslocatie in Bilthoven” is gebeurd, waarbij administratie in beslag is genomen.

Lees ook: Fabrikant Stint trekt faillissementsaanvraag weer in

”Het onderzoek is noodzakelijk om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen met betrekking tot de bij het ongeval betrokken Stint en het product Stint”, meldt persofficier Janine Kramer.

Onderzoek duurt nog maanden

Het OM kan op dit moment nog geen conclusies trekken over de oorzaak van het ongeluk. De politie en het OM hebben met een groot aantal getuigen gesproken, daarnaast is ook met de bestuurster gesproken. De verklaringen die deze getuigen hebben gegeven en het analyseren van verschillende camerabeelden uit de directe omgeving en de dashcambeelden van de trein, moeten de recherche een beeld geven van wat er die septemberochtend precies is gebeurd.

De recherche is vermoedelijk nog maanden bezig met het sporenonderzoek naar het dodelijke ongeval met de Stint, waarbij vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) om het leven kwamen. Een ander kind (11 jaar) en een 32-jarige begeleidster raakte zwaargewond.

ANP/Redactie