Sport

Ogen van de hele wereld vooral gericht op Brazilië en België

Op de dag dat op het WK in Rusland de eerste twee kwartfinales worden gespeeld lijkt de meeste aandacht uit te gaan naar die tussen België en Brazilië. De landen treffen elkaar vrijdag in de avond in Kazan. In de middag speelt Uruguay tegen Frankrijk.

België – Brazilië wordt misschien wel de confrontatie tussen de meest aanvallende teams van het toernooi. Vooral de Belgen denken alleen maar vooruit, terwijl Brazilië achter de frivole aanvallers nog wel een blok van graniet heeft gezet. Bovendien hebben de Zuid-Amerikanen met Neymar één van de grote sterren van het hedendaagse voetbal in hun midden.

Braziliaans welkomstcomité

Op een plein in het Russische Kazan hebben honderden Braziliaanse fans zich verzameld. Daar onthaalden zij de voetballers met een mini-carnavalsshow. Het geel-groen welkomstcomité heeft er alle vertrouwen in dat hun voetbalhelden wereldkampioen worden.

Lees ook: België schakelt Japan in laatste minuut uit na zinderende pot

Frankrijk versloeg een ronde eerder in een sensationeel duel Argentinië (4-3), maar moet nu waken voor het defensief sterke Uruguay. De Zuid-Amerikanen kregen in vier duels slechts één treffer tegen, in de achtste finale tegen Portugal (2-1).

Uruguay – Frankrijk is om 16.00 uur in Nizjni Novgorod, Brazilië – België om 20.00 uur in Kazan.

 

ANP