112

Noorse politie vindt tent in zoektocht naar Arjen Kamphuis

Ook donderdag is de vermissing van de Nederlandse Arjen Kamphuis nog groot nieuws in Noorwegen. De politie heeft een tent gevonden in het gebied waar Arjen mogelijk zou kunnen zijn. Ook stond zijn telefoon op 30 augustus nog even aan in Noorwegen.

Een getuige heeft gezegd dat hij de vermiste Kamphuis afgelopen maandag in Denemarken heeft gezien. De politie heeft dat laten weten. Kamphuis was sinds 20 augustus vermist in Noorwegen. Hij werd daar voor het laatst gezien in de plaats Bodø.

Oranje tent

Verslaggever Joya de Boer is in de Noorse stad en vertelt dat de kranten vol staan met bezorgde berichten. Aan Hart van Nederland liet de Noorse politie donderdagochtend weten dat ze een oranje tent hebben gevonden met spullen erin. Dat tentje zou er al ongeveer drie weken staan. Nadat zijn telefoon kort aan stond, werden de simkaarten verwijderd en is er een Duitse simkaart geplaatst. De gegevens daarvan worden opgevraagd.

Later op de dag werd het duidelijk dat de gevonden tent onmogelijk van de vermiste Arjen kon zijn.

Lees ook: Noorse politie doet getuigenoproep in vermissingszaak Kamphuis

Kamphuis is een ervaren hiker. Volgens een vriendin was hij twee weken op vakantie in Noorwegen. Hij zou op 22 augustus terugkomen naar Nederland. De Noorse politie heeft een speciale eenheid op de vermissing van de Nederlander gezet.

Gevallen

Nederlander Louis Kramer woont in Bodø en kent de omgeving goed. Hij heeft weinig vertrouwen in een goede afloop. “Ik denk dat hij op weg naar een top toe een ongeluk heeft gehad”, vertelt hij. “Vanwege de regen is het glad en kan hij naar beneden gevallen zijn.”

Mocht Arjen verdwaald of gevallen zijn, dan is contact maken met de buitenwereld heel lastig. “Je hebt hier nergens bereik met je mobiele telefoon”, legt Kramer uit. Bovendien is het is een onnoemelijk groot gebied.”