Weer & Verkeer

Noodweer zorgt lokaal voor grote problemen

In de afgelopen uren en ook nog de komende uren trekt er noodweer over Nederland. Lokaal vallen er flinke buien met onweer. De buien hangen momenteel boven het midden van ons land en trekken de komende uren langzaam naar het westen weg.

Het noodweer zorgde ook tijdens de ochtendspits voor problemen. Zo werden op de A12 tussen Den Haag en Utrecht ‘meerdere incidenten’ gemeld die leidden tot files.

In een woning aan de Breukelerwaard in Breukelen is de bliksem woensdag ingeslagen. Dat leidde niet tot een woningbrand, maar de bewoners hebben wel rook ingeademd. Zij maken het naar omstandigheden goed, zegt de politie. (Lees hieronder verder)

https://twitter.com/PolitieStiVe/status/1037224914783281152

Rond Hilversum is het treinverkeer ontregelt nadat de bliksem was ingeslagen in een boevenleiding. Daardoor rijden er tot zeker 11:00 uur geen treinen tussen Hilversum en Utrecht Overvecht.

Volgens Piet’s Weer kunnen ook de komende uren nog nieuwe (onweers)buien ontstaan. Wel belooft het een warme en zwoele dag te worden met in de kustgebieden temperaturen rond de 20 of 21 graden. Landinwaarts kan het 25, mogelijk zelfs 26 graden worden.

Foto: ANP