112

Nederlandse vrouw (30) vermoord op Malta

De politie op Malta vermoedt dat er bij de dood van een 30-jarige Nederlandse vrouw sprake is van een misdrijf en dat ze met een ”scherp en puntig voorwerp” om het leven is gebracht. De vrouw werd vrijdagochtend om 06.20 uur gevonden in de straat Triq il-Mastrudaxxi, in de plaats Santa Venera.

Het gaat om de 30-jarige Shannon Mak uit Monnickendam, die op het eiland woonde. Vrienden en familie zijn in shock. Een goede vriend van het slachtoffer laat aan onze redactie weten dat de ex van Shannon is opgepakt. En zelfs al heeft bekend.

Het lichaam van de vrouw zou gevonden zijn tussen twee auto’s.

Volgens de goede vriend van Shannon – waar Hart van Nederland mee sprak – is de verdachte een agressieveling, dronk hij veel alcohol en is hij een jaloers type. Shannon zou zelfs een aantal keer door hem geslagen zijn. Drie maanden geleden gingen ze uit elkaar.

Zaterdag moet de verdachte al voor de rechter verschijnen. Dan zal ook de vader van het slachtoffer op Malta zijn om de rechtszaak bij te wonen. Shannon woonde al een tijdje op het eiland en werkte onder meer in een wijnbar.