112

Nederlandse motorrijder verongelukt in Duitsland

Een 43-jarige Nederlander is om het leven gekomen door een motorongeluk in Duitsland. De man reed over een bochtige provinciale weg door de heuvels ten oosten van Keulen. Hij raakte op de verkeerde weghelft en botste op een tegemoetkomende bestelbus.

Volgens de Duitse politie gebeurde het ongeluk zondag op de L707 in de buurt van de plaats Meinerzhagen. Na de botsing raakte de Nederlander bekneld onder het busje. Hij werd bevrijd, waarna een traumahelikopter hem in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Dortmund bracht. Daar bezweek de man maandag aan zijn verwondingen.

Meerdere motorrijders uit Nederland zijn de afgelopen dagen gewond geraakt tijdens tochten in Duitsland. Zo ging een 63-jarige Nederlander maandagmiddag onderuit in een natte bocht bij Bielefeld. Hij gleed onder een tegemoetkomende auto. Met een traumahelikopter werd hij naar een ziekenhuis vervoerd.

Meerdere motorrijders

Net over de grens bij Winterswijk kwam zaterdag een motorrijder uit Steenderen ten val. In een bocht was hij door nog onbekende oorzaak in de berm beland. De man was met zeven andere motorrijders onderweg. Een 75-jarige Nederlander brak vrijdag zijn schouder toen hij met zijn motor ten val kwam in de buurt van de Nürburgring, een legendarisch circuit in de Eifel. En net over de grens bij de Achterhoek was een 59-jarige Nederlandse motorrijder gevallen toen hij moest uitwijken voor een afslaande auto die hem over het hoofd had gezien.

Net over de grens bij Enschede kwamen zaterdag drie Nederlandse wielrenners tegelijk ten val. Dat kwam volgens hen door het slechte wegdek. Ze raakten lichtgewond. Ze maakten deel uit van een groepje van vijf Nederlanders die samen door het grensgebied fietsten.