112

Mishandelde ober Praag verlaat ziekenhuis na meerdere operaties

De ober die in Praag was mishandeld door een groep Nederlanders, heeft na een paar weken het ziekenhuis verlaten. Dat liet zijn vriend Jiri Brych woensdag weten aan Tsjechische media. Hij is een paar keer geopereerd en volgens Brych zal het nog wel lang duren voor de ober is hersteld.

Ober Miroslav werkt bij een café in het centrum van Praag. Een groep Nederlanders ging daar op 21 april op het terras zitten om hun eigen bier te drinken. Toen een andere ober daar iets van zei, ontstond een opstootje.

Lees ook: ‘Mishandelde Praagse ober krijgt veel steun uit Nederland’

Miroslav greep in en werd vervolgens hard geschopt en geslagen. Volgens Brych liep hij onder meer een bloeding in de hersenen, een gebroken kaak en een gebroken oogkas op.

Lees ook: Vriend van mishandelde ober Praag naar Nederland

Drie mensen uit de groep kregen voorwaardelijke celstraffen. Ze zijn Tsjechië uitgezet en mogen het land de komende vijf jaar niet meer in. Twee anderen zitten nog vast. Het onderzoek naar hun rol kan nog maanden duren. Twee mensen uit de groep zijn vrijgelaten. Zij probeerden de boel juist te sussen en waren niet betrokken bij het gevecht, zegt de politie.

Op bovenstaande beelden is te zien hoe de Nederlandse mannen de Tsjechische ober mishandelen.