Lifestyle & Entertainment

Máxima over overlijden zus: 'Inés was ziek en kon niet genezen'

Koningin Máxima sprak vandaag voor het eerst over het overlijden van haar jongste zus Inés Zorreguieta. “Ze was ziek en kon niet genezen.”

De koningin bracht een bezoek aan het Protonentherapiecentrum in het UMC Groningen en legde daar een verklaring af over de dood van haar 14 jaar jongere zusje Inés, die zichzelf van het leven beroofde.

“Mijn kleine, lieve, begaafde zus Inés was ook ziek. Ze kon geen vreugde vinden en niet genezen”, vertelde de koningin geëmotioneerd. “Onze enige troost is dat ze nu rust heeft gevonden.” Máxima sprak ook haar dank uit voor het medeleven dat de familie ontving nadat Inés op 6 juni een einde aan haar leven maakte. Ze bedankte ook voor het respect dat de Nederlandse media de familie heeft getoond en zei het fijn te vinden weer aan het werk te zijn.

Lees ook: Koning en koningin dankbaar voor medeleven na dood Inés

De 32-jarige Inés Zorreguieta overleed op woensdag 6 juni in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Ze leed al lange tijd aan depressies.

De koningin en Inés hadden, ondanks hun leeftijdsverschil, een hechte band met elkaar. Zo was Inés bruidsmeisje tijdens de bruiloft van het Nederlands koningspaar en was ze peettante van prinses Ariane.

Lees hier alles over het overlijden van Inés Zorreguieta

Heb jij vragen over zelfmoord?
Bel 0900-0113 (24/7)
Of ga naar https://www.113.nl

Foto: ANP