Opmerkelijk

Man graaft schuilkelder onder Limburgse huurwoning

Een 39-jarige man heeft voor flink wat opschudding gezorgd in Gennep. Dit omdat de man een heuse schuilkelder heeft gegraven onder zijn huurwoning.

De schuilkelder heeft ook niet bepaald een bescheiden formaat. De extra ‘verdieping’ is zo’n drie meter diep, twaalf meter lang en vier meter breed. De kelder loopt grotendeels onder de woning van de man, maar ook deels onder de woning van de buren. Om de ruimte te maken heeft de man naar schatting 100 kuub zand en aarde verplaatst.

De enthousiaste doe-het-zelf’er heeft er ruim drie jaar over gedaan om zijn eigen schuilkelder uit te graven. Het zand wist de man af te voeren door middel van aanhangwagentjes.

Illegale wietteelt

De kelder werd ontdekt omdat de politie een tip kreeg over mogelijk illegale wietteelt op het adres, bij aankomst werd het ontdekt.

De burgemeester van Gennep, Peter de Koning, is ook geïnformeerd over waarom de man de kelder heeft gebouwd. De man bereidde zich voor op een eventuele atoomoorlog.  Volgens de politie wordt onderzocht of de huurder psychische hulp nodig heeft.