Misdaad

Man aangehouden voor vergismoord op Stefan Eggermont

Een doorbraak in een Amsterdamse moordzaak: de politie heeft iemand aangehouden voor de moord op Stefan Eggermont. Dat bevestigen zij na berichtgeving op Crimesite. Hij werd in 2014 doodgeschoten in Amsterdam-Oost. Omdat hij op geen enkele manier betrokken was bij criminaliteit, gaat de politie er vanuit dat het om een zogenaamde vergismoord ging.

De verdachte, de 31-jarige Illias K., wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Massod Amin Hosseini. Hij zat al in voorlopige hechtenis voor de moord op Alexander Gillis in 2014. Volgens de politie is de aanhouding het gevolg van de beslaglegging op Canadese servers, waar miljoenen versleutelde berichten die via onder andere Blackberry’s verstuurd waren. Steeds meer van dit soort berichten worden door politie en justitie uitgelezen.

Reactie weduwe

De weduwe van Eggermont, Janke Verhagen, deed eerder haar verhaal bij Hart van Nederland, maar wil niet uitgebreid reageren op de aanhouding. Wel laat ze weten dat ze “er even op had gehoopt, maar geen rekening meer mee had gehouden”. “Het is al zo lang geleden dat ik de hoop had opgegeven. Onze zoon van 7 krijgt het inmiddels allemaal wat bewuster mee en ik wil eerst met hem praten”, legt ze uit.