112

Man (26) aangehouden na dreiging met aanslag op PVV-leider Wilders

De politie heeft een 26-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij op Facebook dreigde met een aanslag op Geert Wilders. De PVV-leider kreeg dinsdagochtend van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) te horen “dat een man op Facebook in een filmpje zou hebben gezegd dat hij in Nederland is gearriveerd met het doel mij te vermoorden”, zegt Wilders op Twitter.

De verdachte wordt ervan verdacht een aanslag te hebben willen plegen op de organisator van de cartoonwedstrijd van de PVV of het gebouw van de Tweede Kamer. De cartoonwedstrijd is een initiatief van Wilders. De verdachte werd dinsdag opgepakt op het Centraal Station in Den Haag na een tip over het filmpje die maandag binnen was gekomen.

De 26-jarige man zit in volledige beperkingen en wordt verhoord, aldus de politie. Zijn exacte identiteit moet nog worden vastgesteld. Hij wordt naar verwachting vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. “Gelukkig is hij opgepakt”, zegt Wilders. “Het is waanzin dat dit gebeurt naar aanleiding van een tekenwedstrijd en dat het doodsbedreigingen regent.”

ANP