112

Man (19) en meisje (15) zwaargewond achtergelaten na scooterongeluk Eindhoven

De recherche in Eindhoven is dringend op zoek naar twee jongens die woensdagavond een 19-jarige jongeman en een meisje van 15 zwaargewond achterlieten na een botsing tussen twee scooters.

Het ongeluk gebeurde om 21.30 uur op het Savoiepad in Eindhoven. Twee meisje zaten achterop de scooter bij twee jongens, die ze kort daarvoor in een parkje hadden ontmoet. De vier wilden een rondje rijden in de buurt en op het Savoiepad kwam één van die twee scooters hard in aanrijding met een andere scooter, waar twee jongens op reden.

De 19-jarige bestuurder raakte zwaargewond, onder meer aan zijn hoofd. Het meisje dat achterop zat raakte ook gewond. De twee onbekende jongens gingen er na het heftige ongeluk vandoor, zonder zich over de slachtoffers te bekommeren. De slachtoffers liggen ernstig gewond in het ziekenhuis. De jongen is zelfs niet aanspreekbaar.

Scooter in brand

Terwijl medewerkers van de ambulance druk bezig waren met het helpen van de gewonde tieners, kwam nog geen kwartier na de aanrijding een melding binnen over een scooter die op het Aanschot in Eindhoven in brand stond. De Honda bleek in brand te zijn gestoken en de recherche gaat ervan uit dat dit de scooter is die bij de aanrijding betrokken was. Het voertuig brandde volledig uit.

De recherche doet onderzoek naar wat er gebeurd is en wie de twee onbekende jongens zijn. “Om deze twee jongens te pakken, zijn wij natuurlijk ook op zoek naar getuigen van de aanrijding en mensen die iets hebben gezien van het in brand steken van de scooter op het Aanschot”, aldus de politie.