Politiek

Lokale politici krijgen echte patiënt 'cadeau'

Ook wethouders krijgen nu een levensechte patiënt cadeau. Eerder werden Kamerleden al ‘getrakteerd’ op een WMO-patiënt, nu breidt de actie wegens succes uit. Ook lokale politici worden gekoppeld aan een patiënt.

Wethouders uit onder andere Zutphen, Arnhem, Kampen en Zeist kunnen zo direct zien en horen wat besluiten van politici betekenen voor mensen die zorg nodig hebben.

Eén van patiënten die eerder meedeed aan de actie is Corina Heijstek. Zij werd gekoppeld aan D66-Kamerlid Vera Bergkamp. Corina raakte na haar derde zwangerschap gehandicapt door ernstige bekkeninstabiliteit.

Kamervragen

Corina Heijstek is blij dat de actie gaat uitbreiden. “Ik heb het als heel positief ervaren en contact met D66-Kamerlid Vera Bergkamp was goed en heb er veel mee bereikt”, vertelt Corina. “Het ging mij om de rompslomp rond de hulpmiddelen. Daar zijn nu Kamervragen over gesteld en is er een onderzoek naar gestart.”

“Mijn contact met Vera was open, eerlijk. Dat adviseer ook nieuwe patiënten die ‘cadeau worden gegeven’. Zeg gewoon waar je echt mee zit als patiënt van langdurige zorg.”