112

Lekkerkerk rouwt na fataal ongeluk

De politie onderzoekt of een verkeersruzie de aanleiding is geweest voor het dodelijke ongeluk zondagavond in Lekkerkerk. Daarbij zijn een 29-jarige vrouw en een even oude man uit die plaats omgekomen. Vier anderen raakten ernstig gewond. Onder de slachtoffers in totaal vier broers van wie er dus een is overleden.

Nabestaanden hebben bloemen en kaarsen neergelegd langs de provincieweg voor de slachtoffers. Hier raken zondagmiddag twee personenauto’s en een bestelbusje met elkaar in botsing. Een van de wagens belandt in de sloot. Hoe het precies kon gebeuren, is nu nog niet duidelijk. Mogelijk lag er een verkeersruzie aan ten grondslag.

https://twitter.com/AnneHvNL/status/1077215197406904320

De politie heeft een van de bestuurders aangehouden. Deze 28-jarige persoon zit nog vast. Een aantal van de gewonden is actief bij de vrijwillige brandweer in Lekkerkerk. Brandweer Woubrugge laat in een korte statement weten dat er twee van hun collega’s zwaargewond zijn geraakt bij het ongeluk. Zij verloren bij hetzelfde ongeluk allebei een naasten. Een verloor zijn broer de andere verloor zijn vriendin.

Lees ook: Twee doden en gewonden door ongeval twee auto’s en busje bij Lekkerkerk

Het dorp, met zo’n 8000 inwoners, reageert maandag geschokt.