Gezondheid

Kunstenaars beschilderen hartvormige designbanken voor goed doel

Ieder jaar fietst een groep helden met Forza4EnergyAll de Stelvio in de Italiaanse Alpen op. Hart van Nederland-cameraman Jaap van Willigen vond die tocht nog niet bar genoeg…. Hij fietst helemaal vanuit Zaandam die kant op en legt zo in 9 negen dagen meer dan 1.300 kilometer af voor het goede doel. Zijn reis legt hij voor ons vast.

In deze vlog aandacht voor de heARTparade, een kunsttentoonstelling waarvoor bekende Nederlandse kunstenaars hun krachten hebben gebundeld om kinderen met een energiestofwisselingsziekte te helpen. Tijdens de tentoonstelling staan ‘De Heartseats’ centraal. De hartvormige designbanken, ontworpen door designer en kunstenaar Johan Leemkuil, worden beschilderd door gerenommeerde kunstschilders en aanstormend talent uit Nederland en België.

De banken worden na de tentoonstelling geveild op een speciale veilingavond. De opbrengst van de veiling zal in zijn geheel worden gedoneerd aan de Stichting Energy4All.

Energy4all

Het goede doel is Energy4all, een stichting die geld inzamelt om een medicijn te ontwikkelen tegen energiestofwisselingsziektes. Kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben, hebben een 50 procent kans om voor hun 10e levensjaar al te overlijden. Je snapt: dat moet veranderen.

De ontwikkeling van het medicijn is de laatste, maar ontzettende dure fase ingegaan. Als je Jaap en alle andere helden wil steuren tijdens hun tocht kun je dat hier doen.