Politiek

Krikke: Aanvaring was een 'verschrikkelijk ongeluk'

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft haar medeleven betuigd met de nabestaanden van de opvarende die is overleden bij het bootongeluk in de haven van Scheveningen. Ze deed dat op een persconferentie. ”Mijn gedachten zijn allereerst bij het slachtoffer en de nabestaanden. Voor hen is het vandaag verschrikkelijk.”

”Er heeft een verschrikkelijk ongeluk plaatsgevonden”, zei Krikke. Een stalen motorboot met drie mensen aan boord kwam door nog onbekende oorzaak in aanvaring met een snelle rubberboot (een RIB), waarop acht mensen zaten (zeven gasten en een schipper).

Lees ook: Een dode en meerdere gewonden na aanvaring in Scheveningen

Een tijdlang was niet zeker of alle opvarenden uit het water water gehaald. Daarom werd een grootscheepse zoektocht op touw gezet, die kort na 20.30 uur werd beëindigd met de mededeling dat er geen mensen meer werden vermist.

Live: Persconferentie over situatie na dodelijke aanvaring Scheveningen

Bij een dodelijke botsing op het water is donderdag een persoon om het leven gekomen. Drie van de inzittenden zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Posted by Hart van Nederland on Thursday, June 28, 2018

Drie slachtoffers werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is er slecht aan toe. Zeven mensen werden ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. De burgemeester zei te hopen dat de gewonden snel zullen herstellen.

Volgens Krikke doen politie en Openbaar Ministerie onderzoek naar het ongeluk. De familie van de overleden persoon is door de politie op de hoogte gebracht.

In de haven van Scheveningen waren festiviteiten aan de gang in de nasleep van de Volvo Ocean Race. Het evenement werd beëindigd. Of en hoe het morgen wordt hervat, kon de organisatie donderdagavond nog niet zeggen. ”De gebeurtenis werpt een donkere schaduw over de Volvo Ocean Race”, aldus burgemeester Krikke.