112

Kindjes gered uit snikhete auto: 'Ik hoorde haar in paniek huilen'

Je zou denken dat iedereen inmiddels wel weet dat je het echt niet moet doen: met deze bloedhitte je kind in de auto achterlaten. Toch gebeurde het donderdag in Ter Aar.

Terwijl hun vader boodschappen deed, werden twee kleine kinderen in de volle zon opgesloten in een auto. Gelukkig kwam een medewerkster van de plaatselijke slijterij er op tijd achter.

“Ik was aan het werk toen ik buiten een kindje in paniek hoorde huilen en roepen om haar vader”, vertelt Saskia. “Ik ben toen met een klant naar buiten gelopen, waar ik dat kindje samen met haar broertje in een afgesloten auto op de parkeerplaats zag zitten.”

Lees ook: Politie haalt kindje uit snikhete auto Assendelft

Saskia twijfelde geen moment en belde direct 112. Agent Bianca Witteveen vertelt hoe de politie direct in actie kwam. “Mijn collega’s zagen dat omstanders al bezig waren om de kinderen te bevrijden en voor schaduw te zorgen. Vervolgens konden ze snel uit de auto gehaald worden”, vertelt Witteveen.

Levensgevaarlijk

Tegen de man die de twee kinderen achterliet in de auto is een proces verbaal opgemaakt “Het was in de auto na enkele minuten al meer dan 40 graden”, aldus Witteveen. “Hij komt hier niet mee weg, dit is levensgevaarlijk.”