Gezondheid

Kinderen met een energiestofwisselingsziekte sterven vaak jong, dat moet veranderen

Ieder jaar fietst een groep helden met Forza4EnergyAll de Stelvio in de Italiaanse Alpen op. Hart van Nederland-cameraman Jaap van Willigen vond die tocht nog niet bar genoeg…. Hij fietst helemaal vanuit Zaandam die kant op en legt zo in 9 negen dagen meer dan 1.300 kilometer af voor het goede doel. Zijn reis legt hij voor ons vast.

Energy4all

Het goede doel is Energy4all, een stichting die geld inzamelt om een medicijn te ontwikkelen tegen energiestofwisselingsziektes. Kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben, hebben een 50 procent kans om voor hun 10e levensjaar al te overlijden. Je snapt: dat moet veranderen.

De ontwikkeling van het medicijn is de laatste, maar ontzettende dure fase ingegaan. Als je Jaap en alle andere helden wil steuren tijdens hun tocht kun je dat hier doen.

Sterre

Vandaag maken we kennis met Sterre. Veel van Sterre haar lotgenootjes zitten in een rolstoel, krijgen sondevoeding, hebben epilepsie, kunnen maar enkele uren per dag naar school en sommige hebben zelfs beademing nodig om overdag een beetje te kunnen functioneren.