112

Politie verricht arrestatie voor schieten met antitankwapen op kantoorpand

De politie heeft een verdachte opgepakt voor het beschieten van een kantoorpand in Amsterdam met een antitankwapen. Door de beschieting sneuvelde onder meer een raam. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

Het pand aan de Teleportboulevard in de buurt van station Sloterdijk werd donderdag rond 23.00 uur onder vuur genomen. Agenten troffen het antitankwapen ter plaatse aan. In het kantoorpand in Amsterdam-West, dat donderdagavond laat is beschoten met een antitankwapen, zit onder meer Pijper Media. Dit is de uitgever van bladen als Panorama en Nieuwe Revu, aldus een medewerkster. Het is niet bekend of de actie ook tegen een van deze media was gericht.

‘Gewoon weer aan het werk’

De redactie van Panorama laat in een verklaring weten blij te zijn dat er iemand is aangehouden. ”Wij zijn erg benieuwd wat deze verdachte te melden heeft. Het enige wat wij van Panorama, en natuurlijk alle collega’s van de andere bladen bij Pijper Media, nu kunnen doen is zo goed als mogelijk doorgaan met ons werk.”

”Het is wel een serieus iets. Ze hebben niet met een vuurpijl geschoten, het is een serieuze aanslag.”

– Peter van de Kraats, hoofdredacteur Panorama

Hoofdredacteur van Panorama Peter van de Kraats noemt het aannemelijk dat de beschieting van een gebouw in Amsterdam met een antitankwapen tegen zijn tijdschrift is gericht. Hij zegt tegen de Amsterdamse zender AT5: ”Het is even schrikken dit. Het is wel een serieus iets. Ze hebben niet met een vuurpijl geschoten, het is een serieuze aanslag.” Hij noemt de kans dat ze ,,ons moeten hebben wel aannemelijk”.

Hoofdredacteur van Nieuwe Revu Jonathan Ursem bevestigt het nieuws op Twitter: ”Ja, het pand waarin Pijper Media (o.a. NieuweRevu, Panorama, Playboy, Grazia) zit, is gisteravond laat beschoten. De schade binnen valt mee, we zijn weer aan het werk. Verder weet ik niet meer dan wat ik lees in de media.”

De politie heeft formeel nog niets gezegd over doelwit of motief. Ze heeft een verdachte aangehouden. Wie het is is nog niet gezegd. Agenten troffen het antitankwapen ter plaatse aan.

Beeld: HFV