Dieren

Jongetje van 8 uit Roosendaal mist stuk uit been na beet hond

Eigenlijk heeft de 8-jarige Nino nog geluk gehad…: als hij niet op de hoge fiets van zijn zus had gezeten, had het veel erger kunnen aflopen. Dat vertelt zijn pleegmoeder Diana van Hooijdonk.

PAS OP: DE BEELDEN HIER ONDER KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN

“Nino kwam net op de fiets voorbij de speelplaats gereden, toen een man met twee honden boos was op een paar kinderen daar. De man was heel kwaad en overstuur,” vertelt Van Hooijdonk aan BN/De Stem. “Blijkbaar reageerden de honden daarop. De honden zaten vast maar toch kon een van de Staffordshires het been van Nino pakken.”

In het ziekenhuis verzorgd

Van Hooijdonk vertelt dat de hond een stuk uit het been van Nino heeft gebeten, maar dat de wond in het ziekenhuis is verzorgd en een verband heeft gekregen. Volgens haar ziet het er naar omstandigheden goed uit. “We moeten afwachten hoe de genezing verloopt, maar misschien is er nog plastische chirurgie nodig.”

De politie heeft de zaak in onderzoek, en heeft al eerder meldingen over de honden van de eigenaar gekregen. Een andere familie uit de buurt vertelt Hart van Nederland dat hun dochter ook door een van de dieren is aangevallen.