112

Jongen (4) uit Zwaag beschoten met luchtbuks: politie zoekt getuigen

Een jongetje van 4 jaar is zondag in Zwaag zwaargewond geraakt doordat hij werd beschoten met een luchtbuks. Een kogel veroorzaakte een klaplong en het ventje moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

De jongen was tussen 12.30 en 13.00 met vriendjes aan het spelen op de Inlaagdijk en zat op de stoep bij Inlaagdijk nummer 170 toen hij plots benauwd werd en pijn op zijn borst kreeg. “Zijn moeder is met hem naar het ziekenhuis gegaan, waar bleek dat er een luchtbukskogel in zijn lichaam zat, dat onder andere een klaplong had veroorzaakt bij haar zoon. De kogel zit nog steeds in zijn lichaam”, aldus de politie.

Getuigenoproep

De dader is nog spoorloos, dus doet de politie een getuigenoproep. “De recherche is op zoek naar iedereen die iets gezien heeft zondagmiddag in de omgeving van de Inlaagdijk, tussen 12.15 en 13.15 uur en die nog niet met de politie heeft gesproken. Alle informatie die kan bijdragen aan dit onderzoek is welkom.”

Heeft u informatie, maar wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

Heeft u andere informatie over dit incident? Bel dan met de recherche in Hoorn via tel.nr. 0900-8844.

Melding doen kan ook via internet via een contactformulier.