112

Hoteleigenaar die rat in de fik stak: 'Ik wist niet dat het gefilmd werd'

Een hoteleigenaar uit Oldenzaal die een levende rat in de brand heeft gestoken zegt dat hij dat deed omdat ze in de omgeving last hebben van ongedierte. ”En zeker niet voor de lol, zo als in berichten staat die op social media worden verspreid.”

Op de beelden is te zien hoe hoteleigenaar Bart Ikink een rat met een brandbaar goedje bespuit en vervolgens in de brand steekt. ”We hebben hier last van ongedierte en ik had op internet gelezen dat dit zou helpen.” In de omgeving van Oldenzaal en op het internet wordt er woedend gereageerd op de actie van de man.

‘Niet voor eigen rechter spelen’

Ikink is inmiddels aangesproken op zijn gedrag en wordt op ‘korte termijn’ gehoord door de Dierenpolitie. In de tussentijd vraagt de politie in Oldenzaal om niet voor eigen rechter te gaan spelen. ”Wij weten dat dierenmishandelingen erg veel emoties losmaken. Daarom willen we jullie vragen om het recht niet in eigen hand te nemen en het netjes te houden in de eventuele reacties op dit bericht”

‘Niet voor de lol’

In een interview met de Tubantia zegt de man dat hij zich helemaal niet bewust was dat het voorval werd gefilmd. ”Vrijdagochtend werd me duidelijk dat er een filmpje was verspreid. Daardoor lijkt het alsof ik voor de lol een dier in brand steek. Maar dit was niet voor vermaak, ik heb op internet gelezen dat dit zou helpen tegen overlast door ratten. En we hebben hier in het centrum een probleem met ongedierte.”

Bart betreurt dat zijn actie voor veel ophef heeft gezorgd en hoopt dat het na het weekend het weer iets rustiger wordt met de vele boze en verontwaardigde reacties. ”Dit had niet gefilmd mogen worden en zeker niet verspreid mogen worden. Ik wacht nu af waar de politie mee komt. Ik wou een probleem oplossen en dat is verkeerd uitgepakt.” Aldus Ikink.

De redactie van Hart van Nederland heeft de beelden gezien en heeft besloten deze niet te plaatsen.