Lifestyle & Entertainment

Hoofdredacteur Hart van Nederland neemt afscheid

Marc van der Ree neemt na elf jaar afscheid als hoofdredacteur van Hart van Nederland. Dat heeft hij maandag laten weten.

Van der Ree (47) vindt het “mooi geweest” en noemt zijn vertrek “stoppen op het hoogtepunt”. Hij begon zijn carrière in 1996 als bureauredacteur bij het toen nog piepjonge Hart van Nederland, dat bezig was aan een onstuitbare opmars in de kijkcijferlijsten. Al vrij snel ontwikkelde hij zich tot eindredacteur om vervolgens, in 2007, benoemd te worden tot hoofdredacteur.

Onder zijn leiding groeide het programma uit tot een niet meer weg te denken speler in het medialandschap. Van der Ree kondigde zijn afscheid aan in een column in Broadcast Magazine: “Ik schreef de redactie dat het voelt alsof ik een relatie verbreek waar nog veel liefde is, maar waarvan je weet dat het misschien wel beter is voor beide partijen. Eind van de week gaan we uit elkaar en hoewel daar een zekere vorm van weemoed bij hoort, heb ik ook heel veel energie en zin in de toekomst buiten SBS.”

Talpa Network over afscheid

Talpa Network laat in een reactie het volgende weten: “Marc heeft besloten nieuwe uitdagingen aan te gaan. Na 22 jaar dienstverband bij SBS/Talpa Network en 11 jaar hoofdredacteurschap van Hart van Nederland is hij hieraan toe, heeft hij ons aangegeven. Talpa Network is Marc heel dankbaar voor al zijn bijdragen aan het succes van onze zendergroep en het bedrijf. We wensen hem heel veel succes bij wat hij hierna gaat ondernemen.”

Vrijdag is de laatste werkdag van Marc van der Ree en vanaf deze plek wil de redactie hem alvast bedanken en hem veel succes voor de toekomst wensen.