Misdaad

Heldhaftige pastoor (74) vecht vier inbrekers zijn pastorie uit

Wim van Meijl, de 74-jarige pastoor van de  Sint-Petrus’ Bandenkerk, kreeg de schrik van zijn leven toen hij maandagavond oog in oog stond met vier inbrekers. Met gevaar voor eigen leven ging hij het gevecht aan. De daders zijn nog altijd spoorloos.

Het was een spannende avond, vertelt Van Meijl. “Ik kwam om 18.00 uur de pastorie binnen om nog even te werken, toen ik twee figuren uit de keuken zag komen. ‘Hey, spelen jullie zwarte Piet?'”, zei hij voor de grap. Dat bleek helaas niet zo te zijn.

Genadeslag

Toen er een tweede en een derde inbreker bij kwam, rook de pastoor pas echt onraad. Voordat hij de politie kon bellen, kwamen ze op hem af. “Eentje hief zijn hand op en toen dacht ik: ‘Nu krijg ik de genadeslag en ben ik er geweest'”, vertelt Van Meijl. “Ik weet niet precies wat er toen gebeurde, maar ze werkten me naar de grond, pakten mijn telefoon en dropen af.”

Direct na de overval belde de buurman van de pastoor 112, maar de daders waren al gevlogen. Van Meijl hoopt dat iemand ze gezien heeft en roept getuigen op de politie te bellen.