112

Heldhaftige agent ernstig gewond na reddingspoging Utrecht

WAARSCHUWING: ONDERSTAANDE BEELDEN KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN! Een heldhaftige politieagent is donderdagavond ernstig gewond geraakt na een metershoge val uit een flat aan de Marshalllaan in Utrecht. Kort daarvoor raakte een woning in de flat zwaar beschadigd door een explosie.

De agent hing aan een raam op de verdieping boven de woning waar de explosie plaatsvond. Volgens omstanders was de agent onderweg om omwonenden op die etage te waarschuwen. Vanwege de flinke rookontwikkeling in het pand sloeg de agent een raam op de galerij in en klom hij naar buiten.

Lees ook: Twee gewonden bij explosie in Utrecht

Al hangend buiten het raam lijkt het alsof de agent houvast zoekt op het raam onder zich, maar dan verliest hij zijn grip en valt hij enkele meters naar beneden, waar hij op het afdak van de portiek belandt.

WAARSCHUWING: ONDERSTAANDE BEELDEN KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN!

De politie kwam oorspronkelijk af op een melding van een geweldsincident in de woning. Bij aankomst bleek er iemand te zijn neergestoken. Door een nog onbekende oorzaak ontstond een explosie, waarop een agent uit de woning sprong.