Gezondheid

Harmen en Ilona verloren allebei hun kinderen aan een energiestofwisselingsziekte

Terwijl Jaap met zijn tocht richting de Italiaanse Alpen bezig is, dwalen zijn gedachten af. Harmen en Ilona verloren allebei hun kinderen aan een energiestofwisselingsziekte. “Dan weet je weer waarvoor je het doet,” volgens Jaap.

1.300 kilometer in negen dagen

Ieder jaar fietst een groep helden met Forza4EnergyAll de Stelvio in de Italiaanse Alpen op. Hart van Nederland-cameraman Jaap van Willigen vond die tocht nog niet bar genoeg…. Hij fietst helemaal vanuit Zaandam die kant op en legt zo in 9 negen dagen meer dan 1.300 kilometer af voor het goede doel. Zijn reis legt hij voor ons vast.
Energy4all

Het goede doel is Energy4all, een stichting die geld inzamelt om een medicijn te ontwikkelen tegen energiestofwisselingsziektes. Kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben, hebben een 50 procent kans om voor hun 10e levensjaar al te overlijden. Je snapt: dat moet veranderen.

Steunen

De ontwikkeling van het medicijn is de laatste, maar ontzettende dure fase ingegaan. Als je Jaap en alle andere helden wil steuren tijdens hun tocht kun je dat hier doen.