Dieren

Haags gezin ontroostbaar om 'verhuizing' kat na vermissing

De Haagse familie Van Harrewijn is ontroostbaar. De elfjarige kater Gerrit, vernoemd naar de pas overleden opa, liep weg, maar werd gevonden. Dat klinkt als goed nieuws, maar niets is minder waar.

De kat kwam zonder dat de familie het wist in een asiel terecht en werd na vier weken gegeven aan een nieuw baasje. ”Het asiel werkt op geen enkele manier mee. Er zijn heel veel mensen mee bezig.” Rinus, het baasje van Gerrit heeft de kat nooit laten chippen. ”Wij hadden die kat  sinds ie klein was. Hij was nooit weg dus we dachten dat die chip toch ook pijn doet als je hem inbrengt. Dus we vonden dat toch zielig.” Zegt Rinus.

En niet alleen Rinus trekt de afwezigheid van Gerrit slecht, ook de kinderen hebben het zwaar. ”De kinderen vinden het verschrikkelijk, ze presteren slecht op school. De kleinste zit buiten constant te zoeken. Het is heel triest. Ik heb hem van m’n vader gehad, een aandenken, die is onlangs overleden.” Vertelt Rinus verder.

Geen chip

Omdat de kat niet is gechipt was het voor het asiel onmogelijk om te achterhalen van wie de kat was. Omdat die optie verviel is de kat opgeven ter adoptie. ”Er heeft zich iemand gemeld die de kat een liefdevol nieuw huis wilde geven.” Zegt een medewerker van Stichting Haags Dierencentrum.

Het asiel is niet van plan om zich te bemoeien met de kwestie. Omwille van de privacy gaat het ook niet de gegevens van de nieuwe eigenaar delen met de familie Van Harrewijn. ”Wij kunnen de de emoties heel goed voorstellen. We zijn allemaal dierenliefhebbers hier, en weten hoe zwaar dit kan zijn. Maar de nieuwe eigenaar heeft de beste bedoelingen.”