112

Grote verslagenheid na verwoestende brand bij roeivereniging: 'Alles is weg'

Een grote brand heeft zaterdagochtend de complete inboedel van Roeivereniging Neptunus in Delfzijl verwoest. De brand brand brak rond 05:00 uur uit en korte tijd later was er niets meer over van de loods.

Voorzitter Nathalie Folkers krijgt rond 07:30 uur het telefoontje dat je nooit hoopt te krijgen. De loods met alle roeiboten en materialen staat in lichterlaaie. Als ze bij de loods aankomt, gaat de brandweer net weg. Het volledige pand is tot de grond toe afgebrand. “Alles is weg”, vertelt Nathalie. “Veertig boten, alle materialen, de accommodatie, alles zijn we kwijt.”

Tijdelijke locatie

De club telt zo’n vijftig leden van wie er 35 actief roeien. Dagelijks wordt er getraind. De club is verzekerd, maar daarmee krijg je nooit alles terug, zegt Nathalie. “Het is het als een auto die total loss is. Je krijgt de dagwaarde en dat is nooit genoeg om er een nieuwe van te kopen.” Naast spullen zoekt de vereniging ook een tijdelijke locatie om bij elkaar te kunnen komen en trainen. “Binnenkort komen we met de leden bij elkaar om daarover te praten. We zijn echt behoorlijk geschrokken hiervan, de verslagenheid is groot.”

Brandstichting niet uitgesloten

Wat de oorzaak van de brand was, is nog niet bekend. De brand ontstond in het onverwarmde gedeelte van de accommodatie, vertelt Nathalie. “Dat is het gedeelte waar de boten lagen opgeslagen. Niet in het verwarmde gedeelte waar de kantine en de kleedkamers zijn.” De politie houdt alle opties open en ook brandstichting wordt niet uitgesloten. “De club ligt afgelegen, bij een bos, dus de kans dat iemand iets gezien heeft, is klein”, aldus Nathalie.

Beeld: De Vries Media