112

Grote brand en explosies bij installatiebedrijf Bergen op Zoom

Bij een brand in een installatiebedrijf in Bergen op Zoom zijn vrijdagmiddag enkele gasflessen ontploft. De nabijgelegen A4 is gedeeltelijk afgesloten vanwege de vrijkomende rook, wat volgens de ANWB flink wat verkeersoverlast veroorzaakt. Ook is een NL-Alert verstuurd vanwege de rookontwikkeling.

Bij de brand aan de Oude Moerstraatsebaan komt veel rook vrij die over een nabijgelegen woonwagenkamp richting GGZ-instelling Vrederust trekt. Mensen die in de buurt wonen of last hebben van de rook krijgen het advies ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Ontplofte gasflessen

De brand is volgens de woordvoerder ontstaan tijdens het vullen van de gasflessen, waarvan er enkele zijn ontploft. De eigenaar van het bedrijf bracht “een flink aantal gasflessen” in veiligheid, maar liep daarbij wel een aantal brandwonden op. De brand is via isolatie van buiten naar binnen gegaan. De brandweer blust van buitenaf, omdat onduidelijk is hoeveel gasflessen er in het pand liggen.

Naast het brandende pand zit een grote gasopslag, maar die is volgens de brandweer niet in gevaar. Binnen bevinden zich kleinere gasflessen. De meeste hebben een plastic omhulsel, wat volgens de brandweer voor minder explosiegevaar zorgt.

 

https://twitter.com/camillevgurp/status/1030471721256734720