112

GEZOCHT: Automobilist die instak op meerdere vrouwen

Maandagavond 26 november werd een hardloopster opzettelijk neergestoken. Kort daarvoor, op donderdag 22 november, zijn vermoedelijk ook twee andere vrouwen gestoken in Castricum.

De recherche heeft deze twee incidenten in Castricum betrokken bij het onderzoek van de neergestoken hardloopster in Egmond a/d Hoef.

Lees ook: Neergestoken hardloopster Esmee (18) krabbelt langzaam weer op

Aangereden en neergestoken hardloopster

Die bewuste maandagavond 26 november raakte een 18-jarige vrouw tijdens een rondje hardlopen gewond. Terwijl zij rond 19.40 uur rende over de Rinnegommerlaan, werd ze aangereden door een donkerkleurige auto. Daarbij werd ze in haar borst gestoken.

Aanrijdingen Castricum

Enkele dagen eerder, op donderdag 22 november, zijn twee andere vrouwen verwond in Castricum. Rond 17.45 uur werd een 18-jarige vrouw aangereden toen zij fietste op de Zanddijk. Het slachtoffer liep hierdoor een klaplong op.

Enkele ogenblikken later werd op diezelfde dijk nog een vrouw (52) tijdens het hardlopen verwond. Deze vrouw raakte hierbij gewond aan haar arm.

Het vermoeden is dat, gezien de schade aan de kleding en hun letsel, dat zij ook gestoken zijn.

Lees ook: Politie nog altijd op zoek naar hardloopprikker in Egmond aan den Hoef

Rijrichting

De hardloopster in Castricum verklaarde dat de auto wegreed in de richting van Heiloo. De fietsster gaf aan dat de automobilist in de richting van de Westerweg reed.

Getuigen gezocht

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagmiddag 22 november iets verdachts gezien op de Zanddijk in Castricum? Of heeft u meer informatie over het incident in Egmond aan den Hoef op maandagavond 26 november? Neem contact op met de politie. Ieder detail is van groot belang.