112

Gezin Etten-Leur opgesloten bij fatale brand: 'Hij was de sleutel kwijt'

De brand in Etten-Leur waarbij in de nacht van zondag op maandag een 32-jarige vrouw overleed, had anders kunnen aflopen. De man des huizes kon de sleutel van de deur niet vinden, waardoor ze als ratten in de val zaten.

Onze verslaggever sprak met buurvrouw Marion. Zij en haar man werden iets voor half vijf wakker van het geschreeuw van buurman Hendrik, die met zijn vrouw Linda en hun 2-jarige zoontje Djeno vastzat in de brandende schuur. “We waren er als eerste bij. We hoorden de buurman roepen en zijn er meteen naartoe gegaan”, vertelt ze aangeslagen.

Enorme steekvlammen

Marion belde 112, terwijl haar man het gezin uit de schuur probeerde te krijgen. “Eerst tikten ze het raam in om het kind naar buiten te krijgen. Uiteindelijk kreeg mijn man de sleutel van het slachtoffer, zodat hij ook naar buiten kon komen. Er was zoveel vuur en enorme steekvlammen. We konden niets meer.” Marion vertelt dat haar man enorm van slag is. “Hij vindt dat hij tekortgeschoten is omdat hij ze niet alle drie heeft kunnen redden.”

Lees ook: Vrouw overleden door brand, man en kind gewond

Het gezin woonde volgens omwonenden al zo’n drie jaar bij de oom van Hendrik en sliepen in de schuur. Overdag verbleven ze veelal in de hoofdwoning om een oom die daar woont te verzorgen. Het is nog onduidelijk of ze daar wel mochten wonen en wat de brand veroorzaakt heeft.

Beeld: Remco de Ruijter/Redactie