Weer & Verkeer

Gevaarlijke snelweg A67 moet nodig worden aangepakt

Bijna wekelijks is het raak op de A67, de snelweg in het zuiden van ons land die Duitsland en België verbindt. Alleen al deze week waren er drie ernstige ongevallen op rij. Vaak is er een vrachtwagen bij betrokken. Hoewel de rijksoverheid plannen heeft om de weg aan te pakken, zal dat nog vier jaar duren.

De wethouder van de gemeente Asten vindt dat te lang duren en wil onmiddellijk snelheidsbeperkende maatregelen. Hij vreest dat de weg anders nog veel levens zal eisen.

Lees ook: Bedrijfsbus rijdt tegen vrachtwagen op A67 bij Asten

A67 Bingo

Ook Joep Schrouren uit Venlo kan er over meepraten. Hij forenst dagelijks tussen Venlo en Eindhoven. In 2014 heeft hij het twitteraccount A67 Bingo in het leven geroepen, om aandacht te vragen voor de ‘dodenweg’ die volgens hem nodig moet worden aangepakt. Met lede ogen ziet hij elke dag weer gevaarlijke situaties opduiken.

Lees ook: Trucker komt om bij botsing met vrachtwagen op A67 bij Someren

Maximumsnelheid verlagen

Verkeersdeskundige Ruud Hornman denkt dat het al enorm zou schelen als in de spits de maximumsnelheid verlaagd wordt naar 90 kilometer per uur. Vooral de snelheidsverschillen op de Nederlandse wegen kunnen met name bij buitenlandse chauffeurs tot gevaarlijke situaties.

Lees ook: Auto brandt uit na aanrijding op A67

Besluit valt eind dit jaar

Rijkswaterstaat laat weten dat eind van dit jaar de minister van Infrastructuur en Waterstaat een besluit neemt over de aanpak van de A67. Dan zal duidelijk worden welke maatregelen getroffen zullen worden om de doorstroming en de verkeerveiligheid te verbeteren.