112

Gerechtshof Den Bosch begint aan hoger beroep in zaak Nicole van den Hurk

Het gerechtshof in Den Bosch begint dinsdag aan de zaak in hoger beroep tegen Jos de G. (51), die wordt verdacht van de verkrachting van en doodslag op de 15-jarige scholiere Nicole van den Hurk uit Eindhoven. Het meisje verdween op 6 oktober 1995. Anderhalve maand later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

LEES HIER ALLES OVER DE ZAAK ROND NICOLE VAN DEN HURK

De zaak bleef lang onopgelost. In 2014 arresteerde de politie De G., die in 2000 de tbs-maatregel opgelegd had gekregen wegens zedenmisdrijven. Een DNA-match wees hem als vermoedelijke dader in de zaak-Van den Hurk aan.

Lees ook: Toch spreekrecht voor stieffamilie Nicole

In 2016 eiste het Openbaar Ministerie (OM) veertien jaar cel tegen De G. De rechtbank vond het bewijs voor een veroordeling voor doodslag onvoldoende. Alleen de verkrachting stond wat de rechter betreft vast. De G. kreeg daarvoor vijf jaar cel.

Vier dagen

Het OM is tegen dat vonnis in hoger beroep gegaan, evenals de ontkennende De G. Volgens het OM hangen de verkrachting en de doodslag met elkaar samen en is de verdachte schuldig aan beide misdrijven.

Lees ook: Toch spreekrecht voor stieffamilie Nicole

Het Bossche hof heeft vier dagen voor de behandeling van de zaak uitgetrokken. Bijzonder is dat de stiefmoeder van Nicole vandaag gebruikmaakt van haar spreekrecht. Dat is iets waar ze lang voor heeft gestreden.

ANP

 

https://twitter.com/MirandaHvnl