Politiek

Gemeente Den Haag plant boom pal voor kroeg

Kroegbaas Erwin Mittertreiner is verbouwereerd. Pal voor de deur van zijn café De Waag gaat de gemeente Den Haag een boom planten.  ”Het is leuk dat de buurt wordt opgeknapt maar het plek is niet echt handig uitgekozen.” Zegt de eigenaar van de kroeg, Erwin Mittertreiner.

De boom staat er nog niet, maar het metalen plateau waar de boom op moet komen, ligt er al wel. De boom zorgt nu al voor problemen. Dat vinden ook de klanten op het terras. ”De hele wandelroute op de stoep wordt straks ook geblokkeerd.” Vertelt een klant. ”Als straks met een kinderwagen of mensen in een rolstoel er langs willen, gaat dat niet, je creëert zo situaties die je eigenlijk niet wilt hebben.” Vertelt eigenaar Mittertreiner verder.

”Ik heb niets tegen bomen, maar dit is duidelijk achter een bureau bedacht”, aldus Mittertreiner. ”Het zou beter zijn om de boom op een andere plek te zetten.”

De gemeente Den Haag laat weten dat de boom onderdeel is van de herinrichting van de Chinese buurt en dat het lastig is om nog wijzigingen aan te brengen. Mittertreiner is niet naar de inloopavonden geweest en heeft daarom geen inspraak gehad.