112

Geen bom gevonden bij stadion sc Heerenveen

De bommelding aan het adres van sc Heerenveen die er woensdagochtend toe leidde dat de omgeving van het Abe Lenstra Stadion werd afgezet, blijkt loos alarm. Binnen en buiten het stadion van de voetbalclub is niets aangetroffen. Het stadion wordt aan het begin van de middag vrijgegeven, meldt de politie.

Hoe laat en bij wie de melding binnenkwam, willen de politie en de voetbalclub niet zeggen. Rond 05.30 uur kwamen medewerkers van de club en Sportstad Heerenveen, van wie sc Heerenveen het stadion huurt, al bijeen vanwege de melding, zegt een woordvoerder van de voetbalclub. Daarbij is het pand veiliggesteld om zeker te weten dat er niemand aanwezig was. Vervolgens is alles met lint afgezet en kwam de politie. Die heeft met speurhonden en een bomverkenner gezocht.

Lees ook: Abe Lenstra Stadion Heerenveen afgezet wegens bommelding

In het complex zitten het stadion, een school van Friesland College en een turnhal met kantoren van Sportstad. Het Friesland College werd al snel weer vrijgegeven. Leerlingen konden via de zuidzijde, dus niet aan de kant van het stadion, naar binnen. Ook kantoorpanden nabij het stadion waren gewoon te betreden via de achterkant. De gebouwen van Sportstad Heerenveen zijn inmiddels ook weer vrijgegeven.

Vanwege de bommelding is nog niemand opgepakt. Of de politie al een verdachte op het oog heeft, wil een politiewoordvoerder niet zeggen.

Beeld: Noormannen