Sport

'Familie Nouri trekt arbitragezaak tegen Ajax in'

De familie van Abdelhak Nouri trekt de arbitragezaak tegen Ajax in. Begin juni lieten zij weten naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen om aansprakelijkheid te eisen. Maandagavond erkende algemeen directeur Edwin van der Sar die aansprakelijkheid namens de club.

“De familie Nouri vindt natuurlijk eigenlijk dat dit te laat komt, maar beter laat dan nooit”, aldus advocaat Khalid Kasem tegen Hart van Nederland, die spreekt namens de familie. “Zij wisten al dat het niet was gegaan zoals het moest gaan. Desalniettemin is het prettig dat iets waar je zo hard voor vecht, uiteindelijk erkend wordt.

Lees ook: Ajax erkent aansprakelijkheid: ‘Geen adequate behandeling Nouri’

De arbitragezaak moet formeel nog worden ingetrokken, maar Kasem legt uit dat dit zal gebeuren, omdat “die zaak in de kern over de aansprakelijkheid ging”.

Een plekje geven

Ajax zou vandaag met een verweerschrift moeten komen in de zaak, maar kwam dus met iets anders. “Toen kwamen er excuses en de erkenning van aansprakelijkheid.” Voor de familie Nouri is die erkenning belangrijk, maar opgelucht zijn ze niet. “Dat is een groot woord, maar voor de verwerking is het wel belangrijk. Aan Nouri’s situatie verandert natuurlijk niks, maar dit maakt het misschien makkelijker het een plekje te geven.”

Vader Appie Nouri

Maandagmiddag reikte de vader van Abdelhak een talentaward uit, vernoemd naar zijn zoon. Op dat moment was nog niet bekend wat Ajax later bekend zou gaan maken. Wij spraken met Nouri’s vader over zijn situatie. “Het is een zware beproeving, maar we doen ons best. Ik hoop dat het beter gaat worden”, zei hij geëmotioneerd. “Ik zie Abdelhak Nouri in veel van deze jongens en daar ben ik heel blij mee.”

Lees hier al het nieuws rondom Abdelhak Nouri