Opmerkelijk

Engelse verzekeraar miljoen euro lichter door WK-actie na winst België

Een hoop Belgen hebben net iets harder gejuicht dan normaal toen Eden Hazard het tweede doelpunt maakte tegen Engeland in de troostfinale van de WK voetbal in Rusland. Door die goal kwam het totaal aantal doelpunten van de zuiderburen op 16 te staan en dat 16e doelpunt is een gloednieuwe tv waard.

De Belgische elektronicazaak Krëfel beloofde, als promotiestunt voor het WK voetbal, namelijk dat klanten die in de aanloop naar het WK een tv van 55 inch kochten, hun geld terug zouden krijgen als het nationale elftal meer dan vijftien doelpunten zou maken. En dat gebeurde dus. Nu krijgen de deelnemers van de actie een tegoedbon ter hoogte van het aankoopbedrag, die is wel alleen te besteden bij de winkel zelf.

Het komt niet vaak voor dat een land meer dan 15 keer scoort op een mondiaal toernooi. sinds de jaren 80 is dat maar twee landen gelukt. Duitsland wist het kunstje tweemaal te flikken in 2010 in Zuid-Afrika (16 goals) en 2014 in Brazilië (18 goals) En Brazilië deed het in 2002 tijdens het WK in Japan en Zuid-Korea (18 goals).

Voor de Belgen stond de teller vandaag dus op 14 goals en werd het nog even spannend voor de kopers van de tv’s. Maar door de goals van Thomas Meunier en Eden Hazard hebben de geluksvogel nu wel een gratis tv in huis.

De actie liep van 26 april tot 17 juni. De winnende klanten krijgen hun tegoedbon voor 10 augustus overhandigd.

Het is geen klap voor de Belgische winkel. Volgens de NOS heeft de winkel namelijk het risico afgedekt bij een Engelse verzekeraar, die verliezen vandaag dus twee keer.