112

Eis zes maanden voor fataal jetski-ongeluk waarbij Levi (14) om het leven kwam

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft tegen een 27-jarige man uit Brakel zes maanden gevangenisstraf geëist wegens dood door schuld. De man zou op 27 mei 2017 in de Maas bij Well een veertienjarige jongen hebben overvaren met zijn jetski, met dodelijk gevolg.

Volgens het OM heeft de man veel te hard en te dicht bij de oever gevaren, terwijl hij wist dat er zwemmers in het water waren. De verdachte ontkent, in de rechtszaal de jongen te hebben geraakt en dat maakt het voor de ouders van Levi nog moeilijker.

Verdachte ontkent de jongen te hebben geraakt

De jongen, afkomstig uit Helmond, was aan het zwemmen in de buurt van een strandje. Na de botsing is hij verdronken, aldus het OM. De vader van de jongen was getuige van het ongeval.

De verdachte, Leon van de W., ontkent dat hij de jongen heeft geraakt. Volgens de officier van justitie is de verklaring van de vader echter ”glashelder” en wordt deze bovendien ondersteund door ander bewijs, waaronder de bevindingen van een forensisch arts. Getuigen hoorden de vader direct na het ongeval roepen dat zijn zoon was overvaren. Het kan niet anders, aldus de officier, dan dat Van de W. de jongen heeft overvaren. Voor alternatieve scenario’s heeft de politie geen enkel bewijs gevonden.

Bericht gaat verder onder de video:

Waarnemingen van getuigen kloppen niet

Behalve Van de W. zelf hebben ook zijn vriendin en een destijds ook jetskiënde vriend verklaard zeker te weten dat Van de W. niet over de jongen heen is gevaren. Volgens de officier kloppen hun waarnemingen niet. Hij hekelde het feit dat de verdachte zo onvoorzichtig heeft gevaren, terwijl het die zaterdag heel druk was op het water.

Na het ongeval volgde direct een zoekactie, waaraan Van de W. ook deelnam. Duikers van de brandweer vonden het levenloze lichaam van de jongen op de bodem van de rivier, op ruim 4 meter diepte, vlakbij de plek waar zijn vader hem ten onder zag gaan.

Volgens de advocate van Van de W. ontbreekt het bewijs voor een aanvaring. Zij vindt dat de rechtbank de man moet vrijspreken.