112

Eis: 18 maanden cel voor ontvoeren baby Hannah

Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, voor Rowan S. en Kim de L. voor het ontvoeren van baby Hannah. Ondanks tegenspraak van moeder Kim, denkt justitie dat zij de ontvoering samen planden.

Het koppel staat vrijdag in de rechtbank van Den Bosch terecht op verdenking van het ontvoeren van hun dochtertje Hannah. Dat gebeurde op 26 februari in Eersel, waar zij op een parkeerplaats bij een supermarkt met geweld hun baby zouden hebben weggenomen bij de pleegmoeder.

Elkaar de schuld

Het OM eist dat Rowan zich moet laten behandelen. Moeder Kim mag vrij rondlopen tot de uitspraak, aldus de strafeiser. Kim de L. en Rowan S. gaven vooral elkaar de schuld van het maken van het plan. Ze waren al drie dagen ervoor onder valse naam ingecheckt in het vakantiehuisje in Duitsland. Ook hadden ze babyspullen meegenomen en nog nieuwe gekocht. “Twee weken voor de ontvoering was het plan er dat het zo moest”, zei moeder De L.

Lees hier alles over baby Hannah

Nadat er groot alarm was geslagen, via Amber Alert, werd het toen zes maanden oude meisje diezelfde avond teruggevonden met haar ouders op een vakantiepark in Duitsland. Rowan S. en Kim de L., beiden 26 jaar, waren enkele maanden daarvoor uit het ouderlijk gezag gezet in verband met vermeende mishandelingen van het kindje. Het Openbaar Ministerie beschuldigt het stel officieel van het onttrekken aan het wettelijk gezag. De beschuldigingen van mishandeling worden nog niet vrijdag, maar later behandeld.

Het koppel is inmiddels gebrouilleerd. S. zit sinds zijn aanhouding vast. Moeder De L. kwam medio juli voorlopig op vrije voeten, met een enkelband, in verband met privéomstandigheden.

Instanties hebben gefaald

Volgens de voormalige pleegmoeder van baby Hannah hebben de instanties gefaald. Er was volgens haar bekend dat de ouders mogelijk zouden proberen Hannah terug te halen. Zij wilde ons, zij het onherkenbaar, te woord staan.