Sport

Eerste wereldtitel voor windsurfster De Geus

Windsurfster Lilian de Geus heeft voor het eerst de wereldtitel veroverd. De 26-jarige zeilster is al voor de medalrace zeker van het goud bij de WK voor de kust van Aarhus.

Na twee bronzen medailles op de WK’s van 2015 en 2016 mag De Geus zich nu voor het eerst wereldkampioen noemen. “Echt fantastisch. Ik werd ook best wel even emotioneel over de finish, want ik heb toch wel een moeilijk jaar gehad vorig jaar na Rio en super tof dat ik nu eindelijk dan toch die wereldtitel kan pakken,” vertelt De Geus na afloop van de wedstrijd. Op de Olympische Spelen van Rio 2016 greep ze met een vierde plek net naast de medailles.

De Nederlandse zeilster won vrijdag twee van de laatste drie reguliere races, terwijl haar grootste concurrente Yunxiu Lu uit China tegenvallende resultaten neerzette. De Geus sloeg daardoor aan kop van de ranglijst een groot gat. Met alleen de medalrace voor de top tien nog op het programma zondag, heeft ze maar liefst 40 punten voorsprong op de nummer twee, de Française Charline Picon.

ANP/Redactie / Beeld: Watersportverbond