112

Eerste beelden: Jos B. terug op Nederlandse bodem

Jos B., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is zojuist geland op Schiphol Airport. Het vliegtuig waarmee hij vanuit Spanje is overgebracht landde omstreeks 17.00 uur op Schiphol.

Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdagavond.

B. is na zijn aankomst voor veertien dagen in bewaring gesteld, in welke plaats is niet bekend. Hij zal binnen 24 uur worden gehoord door de rechter-commissaris. Daarna kan hij voor maximaal negentig dagen in voorlopige hechtenis worden genomen. Als die termijn is verstreken moet hij elke drie maanden voor de rechtbank verschijnen tijdens zogeheten pro-formazittingen, totdat de rechtszaak inhoudelijk kan worden behandeld.

De verdachte in de moordzaak van Nicky Verstappen wordt morgen al gehoord. Advocaat Gerald Roethof gaat Jos B. bijstaan.

Lees ook: Spaanse inspecteur: ‘Jos B. zag arrestatie niet aankomen en was zelfs verbaasd’

Begin juni 2018 is een DNA-match gevonden in de zaak Nicky Verstappen. Een 55-jarige man, Jos B., kwam daardoor in beeld als verdachte in deze zaak. Volgens de politie zou hij zich in de Franse Vogezen bevinden. Eerder dat jaar zou hij daar een lange wandeling hebben gemaakt. Na april werd er niet meer vernomen van de man.

Lees hier alles over Jos B. in de zaak-Nicky Verstappen

Vorige week zondag werd de 55-jarige man uit Simpelveld opgepakt in Spanje. Hij bleek zich geruime tijd te hebben opgehouden in een soort commune bij het dorpje Castellterçol. Hij zat in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland vast in een Spaanse cel. B. was bereid mee te werken aan een verkorte procedure voor zijn uitlevering.