Lifestyle & Entertainment

Het is zover: Edwin Evers zijn laatste marathonuitzending zit erop

Edwin Evers heeft afscheid genomen van zijn ochtendshow Evers staat op. Met een twaalf uur durende marathonuitzending op Radio 538 sloot hij het radiotijdperk af.

In zijn slotwoord bedankte Edwin iedereen met wie hij heeft samengewerkt en in het bijzonder zijn vaste sidekicks Rick Romijn, Niels van Baarlen en Jelte van der Goot en zijn nieuwslezer Henk Blok. “Het was absoluut de beste samenwerking die ik mij had kunnen wensen”, zei hij aan het einde van de marathonuitzending, waarin artiesten, vrienden van de show en 538-collega’s aanwezig waren.

Het allergrootste talent

“Wij hebben met elkaar altijd één doel gehad en dat was goeie radio maken. Het was pure magie.” De dj wenste zijn opvolger Frank Dane, die het programma in januari gaat overnemen, veel succes. “Jij bent het allergrootste talent. Zet ‘m op, het komt goed. En geniet ervan.”

Evers blikte terug op 21 jaar Evers staat op, die voor hem voelden als een “roadtrip”. “Ik heb fantastische dingen meegemaakt, ben op fantastische plekken geweest en heb mooie mensen ontmoet”, memoreerde een licht geëmotioneerde Edwin. “Ik stop met iets dat ik altijd graag wilde doen. En dat was een ochtendshow maken. Al vanaf dat ik zestien was. Het was de allermooiste tijd van mijn leven. Herinneringen blijven en dat zijn hele fijne herinneringen. Het is nu tijd om de auto langs de kant te zetten en genieten van het uitzicht.”

“Heel graag tot snel”

“Dank voor alles, geniet van alles en gun elkaar wat. Heel graag tot snel,” zo waren zijn laatste woorden voordat BLØF live het nummer Vreemde wegen in de studio ten gehore bracht.

Edwin Evers begon vrijdagochtend aan de finale van het radiotijdperk Evers staat op. De vertrekkend dj trapte de twaalf uur durende marathonuitzending op Radio 538 af met het nummer This is the last time van Keane. En met de woorden: Het begin van het einde.

“Vroeg hè”

Evers werd al vroeg in de ochtend verrast toen de studio volliep met al zijn collega’s van het radiostation, onder wie zijn opvolger Frank Dane, maar ook Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van de middagshow. “Snappen jullie het nu? Vroeg hè”, grapte de presentator. Ook werd het schilderij de Ochtendwacht onthuld, een knipoog naar Rembrandts Nachtwacht, met daarop alle vrienden van de show.

Lees ook: De laatste week van ‘Evers staat op’ gaat in: hard gelag voor Hardenberg

De uitzending duurt tot 18.00 uur. “We gaan er een leuke dag van maken. Ik ben niet bevreesd voor wat er in het draaiboek staat, maar vooral voor wat er niet in staat. Het is een spannende dag, het wordt een rollercoaster.”

Eigen band

Mattie en Marieke, het presentatieduo van de ochtendshow van concurrent Qmusic, bedankt Edwin Evers voor de de mooie jaren met een ludieke advertentie. Ook zag Evers onderweg naar Hilversum billboards langs de weg waarop hij succes werd gewenst met de laatste uitzending.

In de afscheidsuitzending blikt Evers met zijn vaste sidekicks Rick Romijn, Niels van Baarlen en Jelte van der Goot en zijn nieuwslezer Henk Blok terug op 21 jaar Evers staat op. Dat doen ze samen met artiesten, vrienden van de show en 538-collega’s. Ook zal er veel (live) muziek te horen zijn.

Lees ook: Tranen tijdens emotionele column Peter Heerschop over spoordrama Oss

Evers gaat zich na zijn afscheid meer bezighouden met zijn eigen band en het schrijven van muziek. Ook verwacht hij weer terug te keren op de radio, alleen weet hij nog niet waar en wanneer.

Ook meeluisteren met de laatste marathonuitzending van Edwin Evers? Dat kan hier.

ANP