112

Echtgenote verdachte kluisjesroof Oudenbosch bedreigd

De echtgenote van een van de twee beveiligers die worden verdacht van betrokkenheid bij de miljoenenroof uit de kluiskelder van de Rabobank in Oudenbosch, is donderdag bedreigd. Twee forse onbekende en intimiderende mannen eisten bij haar een gestolen ring terug. De bedreiging is gemeld aan de officier van justitie en de vrouw zal aangifte doen, zei advocaat Henk van Asselt vrijdag naar aanleiding van een bericht in BN/De Stem.

Eerder werd ook al de partner van de andere verdachte beveiliger bedreigd. Het Openbaar Ministerie is bekend met de incidenten, neemt die serieus en doet er onderzoek naar, laat een woordvoerder weten.

Lees ook: Advocaat: ‘Familie beveiliger kluisjesroof Oudenbosch doodsbang’

Begin maart roofden dieven honderden kluisjes in de kelder van de Rabobank in Oudenbosch leeg. De daders zijn meer dan 24 uur binnen geweest en verlieten de bank volgens de politie met miljoenen aan contant geld en sieraden.

Bankrovers geholpen

Voor de kluisroof zitten twee medewerkers van een particulier beveiligingsbedrijf vast. De politie denkt dat de verdachten uit Etten-Leur en Roosendaal de twee bankrovers hebben geholpen door ze binnen te laten. De dieven zijn nog niet opgespoord.

Lees hier alles over de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch