112

Drie gewonden bij steekincident bij Rotterdamse discotheek

Bij een steekpartij op de Westersingel in Rotterdam zijn zaterdagochtend rond 05.00 uur drie mensen gewond geraakt, van wie twee ernstig. Een van hen, een 22-jarige inwoner van Ridderkerk, moest op straat een levensreddende operatie ondergaan, meldt de politie. Zijn toestand en die van een tweede zwaargewonde is zorgwekkend. Het derde slachtoffer ontving ter plaatse eerste hulp.

Het incident gebeurde vlakbij de discotheek Club Vibes. De verdachten werden geweigerd aan de deur en waren geen gasten, zo schrijft de discotheek op Facebook.

De politie denkt dat een ruzie aan de steekpartij vooraf is gegaan. De politie gaat op dit moment er van uit dat de slachtoffers deel uitmaakten van een groep vrienden en zij hun belagers niet kenden. Een verdachte, een 31-jarige Rotterdammer, is meteen na het incident gearresteerd.

In Ridderkerk werd in een auto nog drie verdachten aangehouden. Deze verdachten zijn respectievelijk 19, 21 en 28 jaar en komen uit de regio. Hun betrokkenheid bij het steekincident wordt onderzocht.

De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten aangehouden worden. Het onderzoek loopt nog naar de steekpartij.

Beeld: Video Duivestein

ANP