112

Beschonken doorrijder schept fietser op fietspad, laat vrouw zwaargewond achter

Een automobilist heeft dinsdagavond even na 23:00 uur een fietser geschept op het fietspad op de Zwolseweg/N337 bij Deventer. De 29-jarige vrouw uit Deventer werd van achteren aangereden, de bestuurder van de auto liet het slachtoffer vervolgens zwaargewond achter.

Het bizarre ongeval wordt nog vreemder als de bestuurder in zijn vlucht een verkeersbord uit de grond en vervolgens de dijk afschiet. Onderaan de dijk belandde de auto in een kleine poel met water. De bestuurder sloeg vervolgens op de vlucht.

De vrouw raakte zwaargewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis in Deventer. ze heeft zwaar beenletsel maar zij is nog wel aanspreekbaar. Op het fietspad ligt een grote bloedvlek en de fiets is totaal verwrongen. Op het eerste gezicht lijkt het alsof de auto al langere tijd op het vrijliggende fietspad heeft gereden.

Volgens omstanders lagen er in het voertuig ook bloedsporen, wat zou betekenen dat de bestuurder zelf ook gewond is geraakt. Na een korte zoektocht heeft de politie een 30-jarige man uit Olst aan kunnen houden. De man had lichte verwondingen aan het gezicht maar hoefde daarvoor niet langs het ziekenhuis. Hij is aangehouden en zit nog vast. Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken.

Hoe de auto op het fietspad belandde en of deze mogelijk al langere tijd op het fietspad reed, is nog onderdeel van het onderzoek.

Beeld: SPS Media